Διατροφή

Στιφάδο ψάρι: Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα

Στιφάδο ψάρι: Δοκιμάστε βραζιλιάνικο στιφάδο ψαριού που μυρίζει θάλασσα
Στιφάδο ψάρι: Με αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το στιφάδο ψαριού μπορεί να σας φαίνεται βαρετό, αλλά ένα βραζιλιάνικο Fish Stew δεν είναι! Με μια αρωματική σάλτσα καρύδας ντομάτας με φρέσκο ​​λάιμ, αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός εξωτικός τρόπος για να σερβίρετε ψάρι που όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά και απλό στην παρασκευή του. Έχει γεύση σαν μια ήπια εκδοχή του ταϊλανδέζικου κόκκινου κάρυ και απαιτεί πολύ λιγότερα υλικά για να το φτιάξετε! Αν και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο νόστιμο! Θα είστε καταπληκτικοί στη γεύση που παίρνετε από τη σχετικά σύντομη λίστα συστατικών. Το κλειδί σε αυτή τη συνταγή είναι να σοτάρετε πρώτα το ψάρι και να αφήσετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.


Χρειάζεται περίπου 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός σύντομου χρόνου μαριναρίσματος για το ψάρι και χρόνου σιγοβρασμού για να μειωθεί η σάλτσα. 

  • 500 g σφιχτό φιλέτο λευκού ψαριού , χωρίς δέρμα, κομμένο σε κύβους 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση και κομμένη σε φέτες
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 400 ml γάλα καρύδας 
  • 400 ml κονσερβοποιημένες ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμός/ζωμός ψαριού
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 
  • 3 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψάρι, τον χυμό λάιμ, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια δυνατή και ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1 1/2 λεπτό ή μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές.

Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά του ζωμού. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια. Μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσαρμόστε αλάτι και πιπέρι στη γεύση. Επιστρέψτε το ψάρι στο ζωμό να ζεσταθεί ξανά για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με χυμό λάιμ και γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με ρύζι. Για μια επιλογή χαμηλών υδατανθράκων, δοκιμάστε το ρύζι κουνουπιδιού!