Διατροφή

Στιφάδο λαγός: Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;

Στιφάδο λαγός: Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;
Στιφάδο λαγός: Η παρασκευή του στιφάδου από λαγό είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει γεύσεις, υφές και αρώματα σε ένα χορταστικό πιάτο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρασκευή του στιφάδου από λαγό είναι μια γαστρονομική περιπέτεια που συνδυάζει γεύσεις, υφές και αρώματα σε ένα χορταστικό πιάτο. Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα συστατικά σας: έναν ολόκληρο λαγό, λαχανικά όπως καρότα, κρεμμύδια και σέλινο, βότανα όπως θυμάρι και φύλλα δάφνης, ζωμό ή ζωμό, αλεύρι και καρυκεύματα όπως αλάτι και πιπέρι.


Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το λαγό. Κόψτε το σε κομμάτια, φροντίζοντας να έχετε και σκούρο και λευκό κρέας. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια και τα αλευρώνουμε για να δώσουν μια τραγανή υφή όταν ψηθούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τα κομμάτια λαγού από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσή κρούστα. Αυτό το βήμα όχι μόνο ενισχύει τη γεύση, αλλά βοηθά επίσης να σφραγιστούν οι χυμοί. Μόλις ροδίσει ο λαγός, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν, προσθέτοντας ψιλοκομμένο σκόρδο για έξτρα γεύση.

Επιστρέψτε τα κομμάτια λαγού στην κατσαρόλα και ρίξτε τόσο ζωμό ή ζωμό ώστε να τα καλύψει όλα. Προσθέστε μερικά φύλλα δάφνης και μερικά κλωνάρια θυμάρι για να εμποτίσετε το στιφάδο με νότες βοτάνων. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να πέσει από το κόκαλο. Καθώς το στιφάδο σιγοβράζει, οι γεύσεις θα ενωθούν, δημιουργώντας έναν πλούσιο και αλμυρό ζωμό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα όπως χρειάζεται, προσθέτοντας κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε.

Μόλις ψηθεί ο λαγός και μαλακώσουν τα λαχανικά, το στιφάδο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το βάζετε σε μπολ και το γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά για να έχετε χρώμα και φρεσκάδα. Συνδυάστε το με ψωμί κρούστας ή αφράτο πουρέ πατάτας για να απολαύσετε τον υπέροχο ζωμό και απολαύστε αυτό το ανακουφιστικό και χορταστικό γεύμα.