Διατροφή

Sponge cake: Πορτογαλική πεντανόστιμη συνταγή για cake

Sponge cake: Πορτογαλική πεντανόστιμη συνταγή για cake
Sponge cake: Πορτογαλικό είδος παντεσπάνι που μοιάζει εμφανισιακά με ένα νόστιμο τυπικό κέικ

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η Πορτογαλία είναι μια πολύ ωραία χώρα που έχει πολλά να δείξει σαν τοπίο και ομορφιά αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια χώρα που είναι επίσης γνωστή και για τα φαγητά και για τα γλυκά της. Αυτό το πορτογαλικό είδος παντεσπάνι που είναι ουσιαστικά ένα νόστιμο τυπικό κέικ, το οποίο είναι πολύ διάσημο εκεί αλλά και πολύ εύκολο στην προετοιμασία. Τα υλικά που χρειάζονται είναι πολύ εύκολο να βρεθούν και μάλιστα σχεδόν όλα από αυτά βρίσκονται ήδη στο ψυγείο και στα ντουλάπια του σπιτιού μας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 75 γραμμάρια σχεδόν το 1/3 του φλυτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σχεδόν 1/3 του φλυτζανιού, κορν άμυλο αλεύρι

Σε γενικές γραμμές χτυπάμε τα ολόκληρα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχουν ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τέλος, αλέθουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα σε έτοιμο ταψί. Αυτό το κέικ πρέπει να παραμείνει λίγο κρεμώδες μέσα. Όταν το κέικ αρχίσει να ροδίζει το βγάζετε από τον φούρνο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ºC. Στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
  2. Σε ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα ολόκληρα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τέλος, αλέθουμε το αλεύρι. 
  3. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε για περίπου 8 με 10 λεπτά εξαρτάται από τον φούρνο. Αυτό το κέικ πρέπει να παραμείνει λίγο κρεμώδες μέσα. Όταν το κέικ αρχίσει να ροδίζει σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε. 

Όταν δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο Πορτογαλικό cake, είναι σίγουρο ότι δεν θα φάτε κάτι άλλο σε γλύκισμα ποτέ ξανά!