Διατροφή

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;
Σπιτικό παγωτό: Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά από τώρα και στο εξής.


Συστατικά

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης: 2 φλυτζάνια
  • Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 3/4 φλυτζάνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή μπλέντερ για πιο γρήγορη ανάμειξη. Μόλις το μείγμα ενωθεί καλά, το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωτό τοποθετώντας το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και παγώνοντάς το, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, συνήθως περίπου 20-25 λεπτά. Αν προτιμάτε πρόσθετα όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσθέστε τα στο παγωτό κατά τα τελευταία λεπτά αναδεύσεως, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν ομοιόμορφα σε όλο το παγωτό.


Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και λειάνετε το πάνω μέρος με μια σπάτουλα. Καλύψτε το δοχείο σφιχτά με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη και αφήστε το να σφίξει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς πριν το βάλετε.
Ρίξτε το σπιτικό παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε την κρεμώδη, νόστιμη δημιουργία σας!

Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες και γευστικό παγωτό στο σπίτι, ιδανικό για να το απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μια γλυκιά απόλαυση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και mix-in για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες παγωτού!