Διατροφή

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Μια ανάλαφρη γεύση φρεσκάδας

Σπιτικό κέικ λεμονιού: Μια ανάλαφρη γεύση φρεσκάδας
Σπιτικό κέικ λεμονιού: Απολαύστε αυτή τη σπιτική λεμονόπιτα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για ένα νόστιμο και δροσιστικό γεύμα!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το σπιτικό κέικ λεμονιού είναι ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συνταγή της είναι σχετικά απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ με έντονο λεμονάτο χαρακτήρα. Σήμερα θα σας δείξουμε μια σπιτική συνταγή για λεμονόπιτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.


Υλικά με άρωμα λεμονιού

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα

 

Το μυστικό της επιτυχίας για αυτό το κέικ

  • Πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά για κέικ. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το baking soda και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, καθώς και την εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Εναλλάξ, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε υπερβολικά. Τέλος, μοιράζουμε το μείγμα του κέικ ομοιόμορφα στα δύο βουτυρωμένα ταψιά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Το τέλειο φινάλε με λεμόνι

Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο μέσα στα ταψιά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέρα και απλώνουμε από πάνω την αγαπημένη σας επικάλυψη λεμονιού, όπως γλάσο λεμονιού ή σαντιγί με ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και πασπαλίζουμε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση. Απολαύστε τη σπιτική σας λεμονόπιτα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για μια απολαυστική και δροσιστική λιχουδιά!