Διατροφή

Σπιτικό Bounty: Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά

Σπιτικό Bounty: Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά
Σπιτικό Bounty: Οι σπιτικές μπάρες Bounty είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τον κρεμώδη πλούτο της καρύδας με μια επικάλυψη σοκολάτας. Φτιάχνονται εύκολα

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Οι σπιτικές μπάρες Bounty είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τον κρεμώδη πλούτο της καρύδας με μια επικάλυψη σοκολάτας. Φτιάχνονται εύκολα και αποτελούν μια τέλεια σπιτική εναλλακτική σε σχέση με την έκδοση που αγοράσατε από το κατάστημα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες Bounty στο σπίτι.


Συστατικά:

Για τη γέμιση καρύδας:

  • 2 φλιτζάνια (200 γρ.) τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) λάδι καρύδας

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 1 φλιτζάνι (175 g) ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση καρύδας:

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε την τριμμένη καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να επικαλυφθεί ομοιόμορφα η καρύδα.

Δώστε σχήμα στο μείγμα καρύδας:

Στρώνουμε ένα ταψί ή ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρετε το μείγμα καρύδας στο δίσκο και πιέστε το σταθερά σε μια ομοιόμορφη στρώση, πάχους περίπου 1/2 ίντσας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή τα χέρια σας για να το εξομαλύνετε. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα καρύδας.

Κόψιμο και επικάλυψη:

Μόλις σφίξει το μείγμα καρύδας, το βγάζουμε από το ψυγείο. Κόψτε το σε ράβδους ή τετράγωνα του μεγέθους που επιθυμείτε.
Σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι καρύδας μαζί σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μέθοδος διπλού λέβητα) ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτήξτε κάθε μπάρα καρύδας στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να έχει επικαλυφθεί πλήρως. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανασηκώσετε τη ράβδο και αφήστε την περίσσεια σοκολάτας να στάξει. Τοποθετήστε ξανά τις επικαλυμμένες ράβδους στο δίσκο με επένδυση από χαρτί περγαμηνής. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάρες. Επιστρέψτε το δίσκο στο ψυγείο και κρυώστε τις μπάρες μέχρι να δέσει η επικάλυψη σοκολάτας, περίπου 30 λεπτά.


Σερβίρετε και απολαύστε:

Τα σπιτικά σας μπαρ Bounty είναι τώρα έτοιμα να τα απολαύσετε! Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτές οι σπιτικές μπάρες Bounty είναι πλούσιες, γλυκές και απόλυτα ικανοποιητικές για τους λάτρεις της καρύδας και της σοκολάτας.