Διατροφή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

Σπιτικά νιόκι: Μια αυθεντική ιταλική συνταγή
Σπιτικά νιόκι: Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα σπιτικά νιόκι είναι ένα απολαυστικό και ανακουφιστικό ιταλικό πιάτο που μπορεί να απογειώσει κάθε γεύμα. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα μαλακά, μαξιλαράκια ζυμαρικά από την αρχή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.


 

Συστατικά:

  • 900 γραμμάρια πατάτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τις πατάτες:

Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 20-25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστούν, ξεφλουδίστε τις φλούδες.

Πολτοποιήστε τις πατάτες:

Περάστε τις καθαρισμένες πατάτες από ένα ρυζάκι ή πολτοποιήστε τις καλά, φροντίζοντας να μην έχουν σβόλους. Απλώστε τον πουρέ πατάτας σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας για να κρυώσει εντελώς.

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις μαζεύουμε σε ένα ανάχωμα και κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο. Σπάμε το αυγό στο πηγάδι και προσθέτουμε το αλάτι.
Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι αλεύρι πάνω από τις πατάτες και το αυγό. Με τα χέρια σας, αρχίστε να ενσωματώνετε το αλεύρι και το αυγό στις πατάτες, ζυμώνοντας απαλά το μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι κολλώδες.

Σχηματίστε τα νιόκι:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μερίδες. Τυλίξτε κάθε μερίδα σε ένα μακρύ σχοινί, περίπου 1/2 ίντσας σε διάμετρο.
Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας. Αν θέλετε, κυλήστε κάθε κομμάτι πάνω από τα δόντια ενός πιρουνιού ή μιας σανίδας νιόκι για να δημιουργήσετε ραβδώσεις, που βοηθούν τη σάλτσα να κολλήσει στα νιόκι.

Μαγειρέψτε τα νιόκι:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Γίνονται όταν επιπλέουν στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα μαγειρεμένα νιόκι σε ένα πιάτο ή απευθείας στη σάλτσα που προτιμάτε.


Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα νιόκι αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως μια απλή σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, μαρινάρα ή πέστο. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αν θέλουμε. Aπολαύστε τα σπιτικά νιόκι σας, μια αληθινή απόδειξη της χαράς του μαγειρέματος από την αρχή!