Διατροφή

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα

Σπετσοφάι: Φτιάξτε την απόλυτη ελληνική συνταγή για τον φετινό χειμώνα
Σπετσοφάι: Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή και απλή ρουστίκ ελληνική συνταγή, αυτή είναι! Το σπετζοφάι είναι ένα ταπεινό φαγητό που φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά. Αυτή η συνταγή είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς τα βασικά είδη, με καλή μεταχείριση, μπορούν να παράγουν κάτι υπέροχο!


 

Σπετσοφάι

Συστατικά Συνταγής:

  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο) κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ¼ φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε το λουκάνικο.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το λουκάνικο στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.
  • Βγάζουμε το ψημένο λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  • 450 γραμμάρια λουκάνικο (ελληνικό λουκάνικο), ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρεύουμ για άλλα 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κόκκινα κρεμμύδια, 3 πιπεριές (δείτε Σημείωση συνταγής), 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 4 ντομάτες
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, τις νιφάδες τσίλι και το νερό. Επιστρέφουμε το λουκάνικο στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ξεσκέπαστο, μέχρι η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά ακόμη. 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼-½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι, ½ φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι ούζο
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

Χρησιμοποιούμε 1 πράσινη πιπεριά και 2 κόκκινες πιπεριές για τα σπετζοφάι μας, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ποικιλία ή συνδυασμό πιπεριών προτιμάμε.