Διατροφή

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο

Σπανακοτορτίγιες: Μια υγιεινή λιχουδιά για το γραφείο και για σνακ στο σχολείο
Σπανακοτορτίγιες: Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις συνέχεια τα πιο απλά τοστ για τη δουλειά σου; Ήρθε η ώρα να φτιάξεις κάτι πιο ευφάνταστο, υγιεινό και συνάμα απολαυστικό. Είναι λογικό ότι αν τρέχεις όλη τη μέρα για να προλάβεις τις υποχρεώσεις σου, δεν προλαβαίνεις να τραφείς σωστά. Ωστόσο, αυτό μπορείς να το αλλάξεις εντάσσοντας στη διατροφή όμορφες και υγιεινές λιχουδιές, όπως το σπανάκι. Το σπανάκι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολύτιμων μετάλλων, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά και το άγχος. Όμως, πώς μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο λαχανικό στη καθημερινή μας διατροφή; Μα φυσικά με τις τορτίγιες που θα είναι φτιαγμένες από σπανάκι.


Σπανακοτορτίγιες

Υλικά συνταγής:

  • 3 κούπες βραστό νερό
  • 6 κούπες φύλλα από σπανάκι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ. γλ. αλάτι
  • ¼ κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ή και παραπάνω αν χρειαστεί)

Παρασκευή συνταγής

  • Βράζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα για 2 λεπτά. Όταν το σπανάκι είναι ανοιχτό πράσινο και μαραθεί, στραγγίζουμε το νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι, το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα κολλάει στα δάχτυλά μας και δεν θα είναι εύθραυστη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι και νερό.
  • Κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα και τη ζυμώνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε έναν καθαρό πάγκο, τη σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 20 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε τις ζύμες σε έναν πάγκο.
  • Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε κάθε τορτίγια για περίπου 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά, μετά 15 με 30 από την άλλη να σχηματιστούν καφέ κηλίδες στη δεύτερη πλευρά. Όταν ψηθεί η τορτίγια, την τοποθετούμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
  • Για να αποθηκεύσουμε τις τορτίγιες, τις τυλίγουμε σε μια πετσέτα, τις τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα και τις βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ξανά ή τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.

Μπορείς να τις συνοδεύσεις με γαλοπούλα, τυρί, γλυκοπατάτα, ντοματίνια και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι ταιριάζει. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για σνακ στο γραφείο ή για να κεράσεις τους φίλους σου. Καλή απόλαυση!!!