Διατροφή

Σπανακόριζο συνταγή: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπανακόριζο

Σπανακόριζο συνταγή: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπανακόριζο
Σπανακόριζο συνταγή: Η παρασκευή του τέλειου πιάτου με σπανάκι με ρύζι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η παρασκευή του τέλειου πιάτου με σπανάκι με ρύζι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το υγιεινό πιάτο.


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι (όποια ποικιλία της επιλογής σας)
  • 2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου σπανακιού, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Οδηγίες:

Ξεκινήστε ξεπλένοντας το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθεί, αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και αφήστε το στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και αφήστε τους να τσιγαριστούν για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε την κομμένη ντομάτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα σπανακιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2-3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε το μείγμα του σπανακιού με κουρκουμά σε σκόνη, τριμμένο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας να ενωθούν. Αφήστε τις γεύσεις να ενωθούν για άλλα δύο λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι στο τηγάνι και το διπλώνουμε απαλά στο μείγμα με το σπανάκι μέχρι να ενωθεί καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να εξασφαλίσετε ότι οι γεύσεις κατανέμονται ομοιόμορφα. Μόλις ζεσταθούν όλα καλά και ενωθούν καλά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται. Σερβίρετε το σπανάκι με ρύζι ζεστό, γαρνίροντας αν θέλετε με ένα στύψιμο από φρέσκο χυμό λεμονιού. Απολαύστε αυτό το υγιεινό και γευστικό πιάτο μόνο του ή ως συνοδευτικό για να συμπληρώσετε το αγαπημένο σας κυρίως πιάτο.