Διατροφή

Σπανάκι συνταγή: Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για φυτική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας

Σπανάκι συνταγή: Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για φυτική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας
Σπανάκι συνταγή: Αν θέλετε μια συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια σαν τον Popeye ενώ παράλληλα χαϊδεύει τους γευστικούς σας κάλυκες, τότε αυτές οι ισπανικές κροκέτες είναι ό,τι πρέπει.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Νομίζεις ότι τζάμπα τρεφόταν ο Ποπάϋ με σπανάκι; Όχι βέβαια! Το σπανάκι έχει ποικίλα οφέλη για τον οργανισμό μας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι απαραίτητο να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς μας δίνει τις απαραίτητες ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο και ασβέστιο. Είναι η ιδανική τροφή για αδυνάτισμα, καθώς τα 100 γραμμάρια σπανάκι αποτελούνται μόνο από 23 θερμίδες. Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το σπανάκι είτε ως σπανακόρυζο, είτε ως σπανακόπιτα. Πώς μπορούμε, όμως, να το εντάξουμε στη διατροφή μας με άλλο τρόπο; Είσαι έτοιμος/η να κάνεις την κουζίνα σου διεθνή; Δοκίμασε τις παρακάτω ισπανικές κροκέτες με σπανάκι.


Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι

Υλικά συνταγής (για 24 κροκέτες):

  • 200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 650 ml. γάλα light
  • 120 ml. ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
  • 135 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Παρασκευή συνταγής:

  1. Πλύνε το σπανάκι κι έπειτα τοποθέτησέ το σε μια κατσαρόλα να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Απομάκρυνέ το από την κατσαρόλα και τοποθέτησέ το κάτω από κρύο νερό κι άσε το να στραγγίξει. Πίεσε να φύγουν όλα τα υγρά του. Κράτα το στην άκρη για αργότερα.
  2. Ανακάτεψε 400 ml γάλα με τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και μαγείρεψέ το σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν πρόσθεσε το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει το σκόρδο βάλε το αλεύρι. Ανακάτεψε! Πρόσθεσε το μείγμα γάλακτος και ζωμού που έφτιαξες πιο πριν και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σως.
  4. Πρόσθεσε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Μετάφερέ το σε ένα πιάτο κι άφησε το μείγμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει, τοποθέτησε από πάνω του μία μεμβράνη και βάλ’ το στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  6. Τοποθέτησε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και σε ένα άλλο τη φρυγανιά.
  7. Από το μείγμα με το σπανάκι, πάρε 1 κουταλιά του γλυκού και πλάσε το με τα χέρια σου σαν μακρόστενο κεφτεδάκι. Έπειτα, τοποθέτησέ το μέσα τη φρυγανιά για να πάει το τρίμμα παντού και στη συνέχεια στο γάλα και πάλι στη φρυγανιά. Κάνε το ίδιο με όλες τις κροκέτες.
  8. Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάλε εκεί τις κροκέτες! Ψήσε στους 180° C σε ένα καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.

Voilà! Η διεθνής κουζίνα σε περιμένει! Καλή απόλαυση!!!