Διατροφή

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice
Spaghetti Amatriciana: Απολαύστε αυτή την υπέροχη συνταγή με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα Spaghetti Amatriciana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που προέρχεται από την πόλη Amatrice στην περιοχή του Λάτσιο. Γνωστή για τις απλές αλλά δυνατές γεύσεις της, αυτή η συνταγή συνδυάζει ποιοτικά υλικά για να δημιουργήσει ένα ανακουφιστικό και νόστιμο γεύμα ζυμαρικών.


Συστατικά

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια γουανσιάλε (παστό χοιρινό μάγουλο) ή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ ντομάτες San Marzano σε κονσέρβα, θρυμματισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 50 g τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  • Κόβουμε τη γκουανσιάλε ή την πανσέτα σε μικρούς κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Θρυμματίζουμε τις κονσέρβες ντομάτες αν δεν είναι ήδη θρυμματισμένες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το guanciale κομμένο σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, περίπου 5-7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το guanciale με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας το τετηγμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε το μαγειρεμένο guanciale ξανά στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  • Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για ζυμαρικά για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή.
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί Pecorino Romano.

Απολαύστε τα Spaghetti Amatriciana με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!