Διατροφή

Σπαγγέτι με λεμόνι και πιπεριά τσίλι – Η συνταγή που θα φτιάξεις ξανά και ξανά

Σπαγγέτι με λεμόνι και πιπεριά τσίλι – Η συνταγή που θα φτιάξεις ξανά και ξανά
Με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.

Μπορεί αρχικά η ιδέα των ζυμαρικών με το λεμόνι να σας ξενίζει, όμως αρκεί να σκεφτείτε σε πόσες πολλές συνταγές χρησιμοποιείτε το λεμόνι: στο κοτόπουλο με μακαρόνια, στο λεμονάτο κρέας αλλά και σε πολλές σάλτσες. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσετε και στα ζυμαρικά; Έτσι λοιπόν με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.

 

Υλικά                          

180 γρ σπαγγέτι

2 λεμόνια

1 στέλεχος λεμονόχορτου

Μαϊντανός

Ζάχαρη

Φρέσκια πιπεριά τσίλι

Ελαιόλαδο

Βούτυρο

Αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  • Ζεματίζουμε τη φλούδα από το ένα λεμόνι σε βραστό νερό για 3 λεπτά και μετά παίρνουμε το ξύσμα. Καθαρίζουμε το στέλεχος του λεμονόχορτου και το κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε και τη 1 πιπεριά τσίλι.
  • Βράζουμε 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού με 25 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το λεμονόχορτο, την πιπεριά τσίλι και ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν το τέλος και συνεχίζουμε το βράσιμο στο τηγάνι προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό τους.