Μπορεί αρχικά η ιδέα των ζυμαρικών με το λεμόνι να σας ξενίζει, όμως αρκεί να σκεφτείτε σε πόσες πολλές συνταγές χρησιμοποιείτε το λεμόνι: στο κοτόπουλο με μακαρόνια, στο λεμονάτο κρέας αλλά και σε πολλές σάλτσες. Γιατί λοιπόν να μην τα δοκιμάσετε και στα ζυμαρικά; Έτσι λοιπόν με ελάχιστα καθημερινά και απλά υλικά ορίστε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Υλικά
180 γρ σπαγγέτι
2 λεμόνια
1 στέλεχος λεμονόχορτου
Μαϊντανός
Ζάχαρη
Φρέσκια πιπεριά τσίλι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τη φλούδα από το ένα λεμόνι σε βραστό νερό για 3 λεπτά και μετά παίρνουμε το ξύσμα. Καθαρίζουμε το στέλεχος του λεμονόχορτου και το κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε και τη 1 πιπεριά τσίλι.
- Βράζουμε 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού με 25 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το λεμονόχορτο, την πιπεριά τσίλι και ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν το τέλος και συνεχίζουμε το βράσιμο στο τηγάνι προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό τους.