Διατροφή

Σούπα τζίντζερ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για σούπα τζίντζερ;

Σούπα τζίντζερ: Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για σούπα τζίντζερ;
Σούπα τζίντζερ: Η σούπα τζίντζερ είναι ένα γευστικό και ανακουφιστικό πιάτο που προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό ζεστασιάς και μπαχαρικών

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η σούπα τζίντζερ είναι ένα γευστικό και ανακουφιστικό πιάτο που προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό ζεστασιάς και μπαχαρικών. Εδώ είναι μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για σούπα τζίντζερ.


Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το τριμμένο τζίντζερ και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακάλυπτη για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, καρυκεύστε τη σούπα με αλεσμένο κουρκουμά, αλεσμένο κύμινο, αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ εμβάπτισης ή κανονικό μπλέντερ, πολτοποιήστε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό μπλέντερ, δουλέψτε σε παρτίδες και προσέξτε όταν ανακατεύετε ζεστά υγρά. Επιστρέψτε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με το γάλα καρύδας, προσθέτοντας κρέμα και μια νότα γλυκύτητας. Ζεσταίνουμε τη σούπα απαλά μέχρι να ζεσταθεί, αλλά μην βράσει.
Δοκιμάστε τη σούπα και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό πριν το σερβίρετε. Αυτή η σούπα τζίντζερ είναι πλούσια, κρεμώδης και γεμάτη με ζεστές γεύσεις που είναι ιδανικές για τις ψυχρές μέρες. Απολαύστε το ως ένα ανακουφιστικό ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα, σε συνδυασμό με ψωμί κρούστας ή συνοδευτική σαλάτα για μια χορταστική και θρεπτική γευστική εμπειρία.