Διατροφή

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά
Σούπα τορτελίνι: Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας τορτελίνι κοτόπουλου είναι ένα απλό γεύμα που έχει άφθονα ανακουφιστικά τορτελίνια τυριού και ζουμερό ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε έναν ακαταμάχητο ζωμό! Είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Ένα από τα πιο υποτιμημένα πράγματα που πρέπει να φάτε είναι πιο υγιεινά comfort foods. Σε αυτή τη σούπα έχετε τυρένια ζυμαρικά, έναν απλό αλλά απίστευτα γευστικό ζωμό, και είναι χορταστικό χωρίς να είναι πυκνό σε θερμίδες. Όλοι λατρεύουν μια ανακουφιστική σούπα με νουντλς κοτόπουλου, αλλά κάτι σχετικά με τη χρήση τορτελίνι με μαξιλαράκι τυριού αντί για ζυμαρικά το κάνει άνετο επόμενου επιπέδου. Αυτή η κοτόσουπα είναι επίσης εξαιρετικά απλή στην παρασκευή με καθημερινά υλικά, κάτι που είναι καλό νέο για μια κρύα μέρα ή όταν κάποιος στην οικογένειά σας αισθάνεται λίγο down!

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μπαστουνάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 8 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο μαγειρεμένο/ψητό
  • 2 συσκευασίες τορτελίνια τυριού ψυγείου
  • Αλάτι & πιπέρι για γεύση
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

  • Προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά (είναι εντάξει αν το κρεμμύδι ροδίσει ελαφρά).
  • Προσθέστε το σέλινο, τα καρότα, το σκόρδο και το ιταλικό καρύκευμα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Προσθέστε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα. Δυναμώνετε τη φωτιά στο υψηλό και μόλις αρχίσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε γρήγορο βράσιμο και αφήστε το να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και τα τορτελίνια στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε τη σούπα να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα τορτελίνια. Αν αρχίσει να βράζει με μανία, ίσως χρειαστεί να χαμηλώσετε ξανά τη φωτιά.
  • Αλατοπιπερώστε όσο χρειάζεται και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.