Ζεσταθείτε τον ερχόμενο χειμώνα με ένα μπολ άνεσης! Παρουσιάζοντας τη διατροφική δύναμη του κόσμου της σούπας που δεν είναι άλλη από τη σούπα σπανάκι. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, τα ζεστά και ανακουφιστικά φαγητά γίνονται πιο ελκυστικά. Ένα τέτοιο πιάτο που είναι και θρεπτικό και χορταστικό είναι η σπανακόσουπα. Φτιαγμένη από φρεσκοκομμένα φύλλα σπανακιού και μια ποικιλία γευστικών συστατικών, αυτή η σούπα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε την καθημερινή σας δόση βιταμινών και μετάλλων απολαμβάνοντας ένα νόστιμο γεύμα. Η συνταγή είναι απλή και φέρνει νόστιμα και υγιεινά αποτελέσματα. Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στο πώς να φτιάξετε σπανακόσουπα!
Οφέλη για την υγεία της σούπας σπανακιού
Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες A, C και K, σίδηρο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος ισχυρό, υποστηρίζουν την υγιή όραση και προάγουν τα υγιή οστά. Το σπανάκι είναι επίσης μια τροφή με χαμηλές θερμίδες. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που έχει βοηθά στην καλύτερη πέψη και απορρόφηση των τροφών. Συμπεριλαμβάνοντας το σπανάκι στη διατροφή σας , μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη αυτών των θρεπτικών συστατικών, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που τα φρέσκα προϊόντα βρίσκονται σε αφθονία.
Πώς να φτιάξετε σπανακόσουπα;
Η παρασκευή σπανακόσουπας είναι εύκολη και απαιτεί μόνο μερικά απλά υλικά. Πάρτε λοιπόν μια κατσαρόλα, λίγο σπανάκι και πάμε να μαγειρέψουμε!
Συστατικά:
*1 κουταλιά ελαιόλαδο
*1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
*4 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
*1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
*1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας (προαιρετικά)
*Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
*1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Μέθοδος:
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
3. Προσθέτουμε το ζωμό , τις πατάτες και το σπανάκι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε 4 φλιτζάνια νερό αντί για ζωμό.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
5. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
6. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης ή μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και κάνετε πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
7. Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας.
8. Αλατοπιπερώνετε, αλάτι, κύμινο σε σκόνη και πιπέρι, κατά βούληση.
9. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
10. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Αυτή η συνταγή είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στα γούστα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε καρότα ή σέλινο κομμένα σε κύβους για πρόσθετη γεύση και θρεπτική αξία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους ζωμού, όπως βοδινό ή μανιτάρι, για να αλλάξετε το προφίλ γεύσης. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα μοσχοκάρυδο ή κύμινο στη σούπα για επιπλέον βάθος γεύσης. Η σούπα με σπανάκι είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να ζεσταθείτε τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα υψηλά επίπεδα βιταμινών και μετάλλων, είναι ο τέλειος τρόπος για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αισθάνεστε καλύτερα. Είτε τη φτιάχνετε για μεσημεριανό είτε για δείπνο, αυτή η απλή σούπα είναι βέβαιο ότι θα γίνει βασικό στοιχείο στη συλλογή σας για χειμερινές συνταγές.