Διατροφή

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Σούπα με σπανάκι: Ένα γεύμα γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά
Σούπα με σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα.

Το σπανάκι αποτελεί ένα λαχανικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί μία απίθανη επιλογή για αδυνάτισμα! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνει την όραση. Έχει , ακόμη, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, κι έτσι μειώνει τις πιθανότητες ξηροφθαλμίας και τη νυχτερινή τύφλωση . Επιπλέον, μπορεί να μειώσει το άγχος, αλλά και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται να εντάξουμε το σπανάκι στη διατροφή μας! Μπορούμε να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στο smoothie μας, αλλά και στα φαγητά μας. Τα πιο συνηθισμένα φαγητά στη χώρα μας με αυτό είναι το σπανακόρυζο και η σπανακόπιτα. Ωστόσο, μπορούμε να το εντάξουμε και στις σούπες μας και να φτιάξουμε ένα υπέροχο, ζεστό, χειμωνιάτικο φαγητό.

Υλικά συνταγής:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 σακουλάκια baby σπανάκι
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 4 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 300 ml κρέμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το σπανάκι, μερικές χούφτες τη φορά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
5. Στη συνέχεια, μισογεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
6. Σπάμε τα αυγά σε τέσσερα μικρά μπολ.
7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να αναβράζει πολύ απαλά.
8. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά στο νερό, δύο τη φορά, και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να δέσει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.
9. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και τη χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
10. Την επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα.
11. Την ζεσταίνουμε και αλατοπιπερώνουμε με βάση την προτίμησή μας.
12. Μοιράζουμε τη σούπα σε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε πάνω ένα αυγό ποσέ.

Καλή μας απόλαυση!!!