Διατροφή

Σουφλέ ζυμαρικών: Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

Σουφλέ ζυμαρικών: Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα
Σουφλέ ζυμαρικών: Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αλλά και θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αλλά και θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι πανεύκολο να ετοιμαστεί και συνδυάζει την τραγανή κρούστα με την κρεμώδη υφή, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να το φτιάξετε.


Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά (πένες ή φιογκάκια)
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. τυρί γκούντα (ή μοτσαρέλα)
  • 3 αυγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φ breadcrumbs (ψίχουλα ψωμιού)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Ζυμαρικών: Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Αφού βράσουν, στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Τυριά: Σε ένα μπολ, τρίψτε τη φέτα και το γκούντα ή τη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε τα δύο τυριά και κρατήστε λίγο από το γκούντα για να το πασπαλίσετε από πάνω στο τέλος.
  3. Σάλτσα Κρεμώδους Υφής: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιείτε), το αλάτι, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα τυριά και τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ζυμαρικά καλύπτονται καλά.
  5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Πασπαλίστε με τα ψίχουλα ψωμιού και τον υπόλοιπο τυρί γκούντα από πάνω. Περιχύστε με ελαιόλαδο.
  6. Ψήσιμο και Σερβίρισμα: Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή έως ότου η επιφάνεια γίνει χρυσαφένια και τραγανή. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αυτό το σουφλέ με ζυμαρικά και δύο τυριά είναι τέλειο ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Απολαύστε το ζεστό, συνοδευμένο με μια φρεσκάδα σαλάτα! Καλή σας όρεξη!