Κολοκυθάκια ψητά με κρεμμύδι και στρωμένα με σάλτσα μαρινάρας και ζυμαρικά. Ένα γεύμα που μπορεί εύκολα να συνοδευτεί με σαλάτα και ψωμάκια. Δεν γίνεται καλύτερο από αυτό! Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαντλήσετε τα κολοκυθάκια σας αυτό το καλοκαίρι!
Ζυμαρικά στο φούρνο με κολοκυθάκια
Υλικά συνταγής:
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες
- 1 βάζο σάλτσα μαρινάρα
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμοί C.
Βήμα 2: Ρίξτε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Απλώστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 3: Ψήνετε τα λαχανικά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μειώστε τη θερμότητα του φούρνου στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 4: Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση. Ανακατέψτε με πένες και αφήστε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακάλυπτα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να είναι ακόμα σφιχτά μέχρι να δαγκώσουν, περίπου 11 λεπτά.
Βήμα 5: Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών.
Βήμα 6: Ζεστάνετε τη σάλτσα μαρινάρας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα. Απλώστε την καυτή σάλτσα μαρινάρας στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, ακολουθούμενα από ζυμαρικά πένες και μείγμα κολοκυθιού. Ρίξτε τυρί παρμεζάνα πάνω από τα λαχανικά.
Βήμα 7: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σάλτσα, για 35 με 40 λεπτά. Αφήστε την κατσαρόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.