Το σορμπέ μάνγκο είναι μια δροσιστική και ζωντανή απόλαυση με τροπική γεύση. Η παρασκευή του στο σπίτι είναι εκπληκτικά απλή, απαιτεί ελάχιστα υλικά και προσπάθεια. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρτίδα ηλιοφάνειας σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για λαχτάρα της τελευταίας στιγμής.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο (περίπου δύο σακούλες των 10 ουγγιών)
- ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή απλό σιρόπι)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
Η διαδικασία
Pulse and Blend: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Ξύστε τις πλευρές και προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, ξύνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται.
Απολαύστε αμέσως (προαιρετικά): Για μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, μπορείτε να απολαύσετε το σορμπέ αμέσως. Ρίξτε το σε μπολ και γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου μέντας για μια απολαυστική παρουσίαση.
Σορμπέ πιο σφιχτό: Αν προτιμάτε πιο σφιχτή υφή, μεταφέρετε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο και καταψύξτε για 2-3 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί ομοιομορφία.
Συμβουλές για το τέλειο Sorbet
Mango Magic: Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ώριμα μάνγκο που έχουν καταψυχθεί εκ των προτέρων. Τα κατεψυγμένα ώριμα μάνγκο θα έχουν την πιο γλυκιά γεύση και θα αναμειγνύονται πιο εύκολα.
Γλυκό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας: Προσαρμόστε την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου ή του απλού σιροπιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα γλυκαντικά όπως μέλι ή νέκταρ αγαύης.
A Touch of Tang: Ο φρέσκος χυμός λάιμ προσθέτει μια απολαυστική γεύση που συμπληρώνει τη γλυκύτητα του μάνγκο. Πειραματιστείτε με ένα άγγιγμα περισσότερο ή λιγότερο για να βρείτε την τέλεια ισορροπία σας.
Πέρα από τα Βασικά
Για ένα πιο πλούσιο σορμπέ, σκεφτείτε να προσθέσετε μια βουτιά γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με συνδυασμούς γεύσεων αναμειγνύοντας μια χούφτα φρέσκα μούρα ή μια πρέζα αλεσμένο τζίντζερ.
Το σπιτικό σορμπέ μάνγκο είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση για τις ποικιλίες που αγοράζονται στο κατάστημα. Με το ζωηρό χρώμα, τη δροσερή του γεύση και την απλή προετοιμασία, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο του καλοκαιριού.