Η σαλάτα σολομού είναι ένα ευέλικτο, υγιεινό και νόστιμο πιάτο που είναι τέλειο για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα πλούσιο δείπνο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του σολομού με φρέσκα λαχανικά και ένα πικάντικο dressing.
Συστατικά
Για τον σολομό:
- 2 φιλέτα σολομού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Για τη σαλάτα:
- 4 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι, ρόκα και μαρούλι)
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για το dressing:
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο ταψί και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά ξεφλουδίζουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, συνδυάστε τα ανάμεικτα χόρτα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, το αβοκάντο, το τυρί φέτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε τον ξεφλουδισμένο σολομό στη σαλατιέρα. - Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά να ενωθεί.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τη φρέσκια, λαχταριστή σαλάτα σολομού σας!
Αυτή η σαλάτα σολομού δεν είναι γευστική, αλλά και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό γεύμα.Καλή μας απόλαυση!