Διατροφή

Σολομός δαμάσκηνα: Τέλεια συνταγή σε πικάντικη σάλτσα που θα λατρέψετε

Σολομός δαμάσκηνα: Τέλεια συνταγή σε πικάντικη σάλτσα που θα λατρέψετε
Σολομός δαμάσκηνα: Μια υπέροχη συνταγή με σολομό και δαμάσκηνα, που συνδυάζει αρμονικά την γλυκύτητα του φρούτου με την οξύτητα του ψαριού.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Από το πρωινό γεύμα μέχρι και το γεύμα για δείπνο, από τα σνακ μέχρι και τα κυρίως φαγητά, υπάρχουν άπειρες συνταγές που έχουν την ικανότητα να κάνουν την υγιεινή διατροφή να φαίνεται παιχνιδάκι. Υπάρχουν γεύματα που παρασκευάζονται με μόνο 5 υλικά ή λιγότερα και ένα τέτοιο πιάτο είναι και ο πικάντικος σολομός με σάλτσα από φρέσκο δαμάσκηνο. Η γλυκιά και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση του συγκεκριμένου σολομού θα σας τρελάνει χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά και απλά υλικά. Από την άλλη, η σάλτσα φρέσκου δαμάσκηνου είναι πραγματικά η κατάλληλη προσθήκη που συμπληρώνει πραγματικά το καπνιστό αυτό ψητό ψάρι.


Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 5 μέτρια δαμάσκηνα χωρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 πιπεριά chipotle σε σάλτσα adobo, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού της αρεσκείας σας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την παρασκευή του:

Ξεκινήστε χοντροκόβοντας τα  2 δαμάσκηνα και τοποθετήστε τα σε μια μικρή κατσαρόλα. Έπειτα προσθέστε νερό και αφήστε το αρκετά για πάρει μια βράση. Μειώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς να βάλετε καπάκι στην κατσαρόλα για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγο. Την ίδια στιγμή βάλτε στον επεξεργαστή τροφίμων την κέτσαπ, την πιπεριά, την ζάχαρη και το λάδι και αλέστε μέχρι να πάρει την μορφή πουρέ. Κρατήστε 3/4 του φλιτζανιού σάλτσα για το σερβίρισμα.

Αμέσως μετά, πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και τοποθετήστε το σε μια λαδωμένη σχάρα, με το δέρμα προς τα επάνω. Ψήστε το σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 10 λεπτά, αλείφοντας με την υπόλοιπη σάλτσα τα τελευταία 3 λεπτά. Κόψτε τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και τέλος σερβίρετε τον σολομό με φέτες δαμάσκηνου και κρατημένη σάλτσα. Απολαύστε ένα φαγητό που θα σας μείνει στην μνήμη για πάντα!