Διατροφή

Σοκολάτα αμύγδαλο: Νόστιμη συνταγή μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλο

Σοκολάτα αμύγδαλο: Νόστιμη συνταγή μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλο
Σοκολάτα αμύγδαλο: Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία σας. Το κακάο, το οποίο παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών.

Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία σας. Το κακάο, το οποίο παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με μελέτες. H συνταγή, που περιλαμβάνει ένα νόστιμο μείγμα πλούσιας μαύρης σοκολάτας και τη νοστιμιά των αμυγδάλων με ξηρούς καρπούς, είναι εγγυημένο ότι θα διεγείρει τις αισθήσεις σας και θα σας αφήσει να λαχταρείτε περισσότερο. Ετοιμαστείτε λοιπόν να φορέσετε το καπέλο του σεφ και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη καθώς ανεβάζετε τον πήχη με μια φοβερή συνταγή υγείας.

Συνταγή 

Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και σερβίρετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με μερικές γλυκές λιχουδιές αυτήν την Κυριακή!

  1. Λιωμένη μαύρη σοκολάτα
  2. Κακάο σε σκόνη
  3. Το λευκό βούτυρο μαλακώθηκε
  4. Εκχύλισμα βανίλιας
  5. Καρύδα, φρεσκοτριμμένη
  6. Μπισκότα Digestive
  7. Ψιλοκομμένα καρύδια

Για το μεσαίο στρώμα:

  • Σοκολάτα και αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Σοκολάτα γάλακτος

Για το ανώτερο στρώμα:

  • Λευκό βούτυρο

Πώς να το φτιάξεις?

  1. Τυλίξτε τον πάτο της φόρμας του κέικ με μεμβράνη. Το βουτυρώνουμε ελαφρά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και το σιρόπι μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά και τα δύο.
  3. Τώρα προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και σκόνη σοκολάτας στο μείγμα.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και τα τρίμματα μπισκότου digestive.
  5. Τα υλικά πρέπει να αναμειχθούν καλά για να αποκτήσουν μια υφή σαν ζύμη.
  6. Στη συνέχεια, πιέστε ομοιόμορφα το μείγμα στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού.
  7. Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μία ώρα ή μέχρι να δέσει.

Για το μεσαίο στρώμα:

  1. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε τη σοκολάτα γάλακτος και το κακάο με τριμμένα αμύγδαλα.
  2. Αφού το κατανείμετε ομοιόμορφα στην αρχική στρώση, ψύξτε για άλλα 10 λεπτά.

Για το ανώτερο στρώμα:

  1. Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο για 2 – 3 λεπτά.
  3. Απλώστε ομοιόμορφα τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στη δεύτερη στρώση.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σοκολάτα.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια.