Διατροφή

Σιρόπι σφενδάμου: Γιατί υπερέχει διατροφικά σε σχέση με τη ζάχαρη;

Σιρόπι σφενδάμου: Γιατί υπερέχει διατροφικά σε σχέση με τη ζάχαρη;
Σιρόπι σφενδάμου: Η αντικατάσταση της επεξεργασμένης ζάχαρης στον καφέ σας με το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η αντικατάσταση της επεξεργασμένης ζάχαρης στον καφέ σας με το σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά. Τουλάχιστον, σε σύγκριση με πιο τυπικά επεξεργασμένα σάκχαρα. Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Laval αφού ολοκλήρωσαν μια μελέτη που συνέκριναν τα δύο.


«Όταν καταναλώνετε σιρόπι σφενδάμου, έχετε λιγότερες επιβλαβείς επιπτώσεις σε πολλούς παράγοντες», δήλωσε ο André Marette, από το Πανεπιστήμιο Laval. «Πρώτον, το κοιλιακό σας λίπος μειώνεται. Είδαμε επίσης μείωση της αρτηριακής πίεσης, μια μικρή μείωση αλλά και πάλι σημαντική. Και είδαμε επίσης βελτίωση στον έλεγχο της γλυκόζης ή στον γλυκαιμικό έλεγχο, που είναι πολύ σημαντικό εάν θέλετε να αποτρέψετε την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2».

Το σιρόπι σφενδάμου είναι τόσο ευέλικτο όσο κάθε γλυκαντικό:

  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πλιγούρι βρώμης και δημητριακά
  • Μπορείτε να ψήσετε με αυτό, να φτιάξετε πίτες ή οτιδήποτε άλλο.
  • Για πολλούς, η γεύση είναι πολύ καλύτερη από την απλή λευκή ζάχαρη.

Ο Marette είπε ότι θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης. “Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί έξω, αλλά πιστεύουμε ότι τα φυσικά γλυκαντικά είναι ο καλύτερος τρόπος”, είπε. Είναι πολύ καλά νέα για τους παραγωγούς. Η παγκόσμια αγορά για το σιρόπι σφενδάμου βρίσκεται σε άνοδο, κάτι που είναι προφανώς καλό για τους παραγωγούς».

Η έρευνα είδε 42 υγιείς αλλά ελαφρώς υπέρβαρους ενήλικες να καταναλώνουν είτε δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου είτε σιρόπι σακχαρόζης σε δύο φάσεις τεσσάρων εβδομάδων. Στη συνέχεια, τα υποκείμενα θα άλλαζαν ουσίες για την τελευταία φάση. Τα ευρήματα της μελέτης ότι το σιρόπι σφενδάμου είναι καλύτερο για το καρδιαγγειακό σύστημα οδήγησαν τους ερευνητές να ενδιαφέρονται να επαναλάβουν τη μελέτη σε άτομα με υπέρταση.