Διατροφή

Σάντουιτς: Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο σάντουιτς που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Σάντουιτς: Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο σάντουιτς που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Σάντουιτς: Αυτό το ψητό τυρί με ντομάτα είναι μια από τις καλύτερες συνταγές ψητού τυριού εκεί έξω, με ψητές ντομάτες, μαγιονέζα ντομάτας, βασιλικό και λιωμένη μοτσαρέλα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο συνδυασμός της αλμυρής ντομάτας, της μεταξένιας μαγιονέζας και του φρέσκου βασιλικού σε τραγανό ψητό ψωμί σας πάει στον παράδεισο. Και μπορεί απλώς να σας εμπνεύσει για πιο όμορφα πράγματα που μπορείτε να δημιουργήσετε στην κουζίνα. Αυτό το ψητό τυρί με ντομάτα είναι μια από τις καλύτερες συνταγές ψητού τυριού εκεί έξω, με ψητές ντομάτες, μαγιονέζα ντομάτας, βασιλικό και λιωμένη μοτσαρέλα.


Πεντανόστιμο σάντουιτς

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια ντοματίνια
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 8 φέτες ψωμί
  • Βούτυρο
  • Αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και πολτοποιούμε προσεκτικά με έναν πουρέ πατάτας για να βγάλουμε το ζουμί. Στραγγίζουμε εντελώς τις ντομάτες και κρατάμε τον χυμό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας από το χυμό σε ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα μέχρι να έχει την υφή μιας σάλτσας (διπλασιάζουμε το χυμό ντομάτας και τη μαγιονέζα για επιπλέον σάλτσα).

Κρατάμε τις στραγγισμένες ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμί με μαγιονέζα ντομάτας. Συμπληρώνουμε το ¼ από τις στραγγισμένες ντομάτες, την τριμμένη μοτσαρέλα και μερικά σκισμένα κομμάτια βασιλικού. Πασπαλίζουμε τις επικαλύψεις με μια πρέζα αλάτι και από πάνω μια άλλη φέτα ψωμί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια υψηλή και αλείφουμε με βούτυρο. Μαγειρεύουμε τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.