Διατροφή

Σαλάτα με κριθαράκι: Το πιο δροσερό καλοκαιρινό πιάτο

Σαλάτα με κριθαράκι: Το πιο δροσερό καλοκαιρινό πιάτο
Σαλάτα με κριθαράκι: Η σαλάτα με κριθαράκι είναι ένα δροσερό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες ή ως συνοδευτικό σε κάθε γεύμα

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η σαλάτα με κριθαράκι είναι ένα δροσερό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες ή ως συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Εδώ είναι μια απλή και γευστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.


Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη Σάλτσα:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Οδηγίες:

Μαγείρεμα του Κριθαρακιού:

  • Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως για 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
  • Στραγγίστε το κριθαράκι και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να κρυώσει. Αφήστε το στην άκρη.
  • Ετοιμάστε τα Λαχανικά:
  • Ενώ το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα λαχανικά. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόψτε το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι, και κόψτε τις ελιές σε φέτες.
    Φτιάξτε τη Σάλτσα:
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το κόκκινο ξύδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ρυθμίστε τη γεύση κατά προτίμηση.

Ετοιμάστε τη Σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κρύο κριθαράκι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Προσθέστε τα μυρωδικά:

Ενσωματώστε απαλά τον ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό για επιπλέον φρεσκάδα και γεύση.

Ψύξτε και Σερβίρετε:

Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αναμιχθούν οι γεύσεις και να σερβιριστεί κρύα και αναζωογονητική.
Σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Αυτή η σαλάτα με κριθαράκι είναι ευέλικτη, μπορείτε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή όρεξη!