Θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομψό και ντελικάτο δείπνο για δύο; Η σαλάτα κοτόπουλου με παρμεζάνα και προσούτο είναι η τέλεια επιλογή! Η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης σαλάτας θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από τον συνηθισμένο, αλλά δε θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποιο άλλο κυρίως πιάτο. Δημιουργήστε ένα ελαφρύ φαγητό για δύο και συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Σαλάτα με κοτόπουλο: μία συνταγή γεμάτη γεύση και απόλαυση
Υλικά συνταγής:
- 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 40 γρ. ροζ ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 φέτες προσούτο (25γρ)
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (180γρ), χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 20γρ παρμεζάνα
- 4 κ.γ. μαγιονέζα
- 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
- 1 μαρούλι baby, φύλλα χωρισμένα (75γρ)
- 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Παρασκευή συνταγής:
- Θερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μικρό, ρηχό μπολ, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια, ανακατεύουμε για να τα αναμείξουμε και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Απλώνουμε το προσούτο σε ένα μικρό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και και στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε κομμάτια με το χέρι.
- Βάζουμε το κοτόπουλο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό μόνο για να βυθίσουμε το κοτόπουλο.
- Σιγοβράζουμε και καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για επτά λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έναν πάγκο χάραξης.
- Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι και μια μικρή πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε στο μπολ και μεταφέρουμε το μισό μαρούλι σε ένα ρηχό μπολ και από πάνω βάζουμε τον μισό δυόσμο και τα μισά ραπανάκια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σαλάτα, δυόσμο και τουρσί ραπανάκια.
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες 1 εκατοστού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα, χωρίζοντάς το ελαφρώς σε φέτες. Ραντίζουμε την κορυφή του κοτόπουλου με το λάδι, τρίβουμε πάνω από την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με το θρυμματισμένο προσούτο.
Καλή απόλαυση!