Διατροφή

Σαλάτα κινόα: Μεσογειακή σαλάτα με κινόα

Σαλάτα κινόα: Μεσογειακή σαλάτα με κινόα
Σαλάτα κινόα: Τα φρέσκα λαχανικά, η πικάντικη φέτα και το λαμπερό dressing λεμονιού δημιουργούν ένα ζωντανό και δροσιστικό γεύμα που είναι εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η μεσογειακή σαλάτα κινόα είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό πιάτο, τέλειο ως συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Τα φρέσκα λαχανικά, η πικάντικη φέτα και το λαμπερό dressing λεμονιού δημιουργούν ένα ζωντανό και δροσιστικό γεύμα που είναι εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο γεύση. Καλή σας απόλαυση!


Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε την κινόα:

Ξεπλύνετε 1 φλιτζάνι κινόα με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τη φυσική της πικράδα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε 2 φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι να βράσουν.
Προσθέστε την ξεπλυμένη κινόα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά. Αφράτε με ένα πιρούνι και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάστε τα λαχανικά:

Όσο η κινόα κρυώνει, ετοιμάστε τα λαχανικά. Κόβουμε στη μέση 1 φλιτζάνι ντοματίνια, ψιλοκόβουμε 1 αγγούρι και ψιλοκόβουμε 1/4 κόκκινο κρεμμύδι.
Κόψτε και κόψτε σε φέτες 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη μαγειρεμένη και κρύα κινόα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές, 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο.

Φτιάξτε το dressing: 

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Συνδυάστε και σερβίρετε:

Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα κινόα και λαχανικών. Ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

Χαλαρώστε και απολαύστε:

Για την καλύτερη γεύση, αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Σερβίρετε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.