Διατροφή

Σαλάτα: Φτιάξτε μία καταπληκτική σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και σουσάμι

Σαλάτα: Φτιάξτε μία καταπληκτική σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και σουσάμι
Σαλάτα: Δημιουργήστε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν περιμένετε κόσμο στο σπίτι σας και δεν γνωρίζετε τι σαλάτα θα σερβίρετε με το γεύμα σας, σας έχουμε την λύση! Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και σουσάμι. Η γεύση της θα σας εντυπωσιάσει.


Σάλατα με μπρόκολο, αβοκάντο και σουσάμι

Συστατικά για 4 μερίδες

Τουρσί Jalapeños:

  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι βαλσάμικο ή ξίδι ρυζιού χωρίς καρυκεύματα
  • ¼ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί ή νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά τη σούπας αλάτι 
  • 3 jalapeños, μισοκομμένο κατά μήκος, με σπόρους

Μπρόκολο και ντρέσινγκ:

  • 1 αβοκάντο, μισό
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 φλιτζανάκι του τσαγιού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 7 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, χωρισμένο
  • ⅓ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου με τρυφερά κοτσάνια και περισσότερα για το σερβίρισμα
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μπρόκολο (περίπου 2 μέτρια κεφάλια), τα κοτσάνια ξεφλουδισμένα, τα κεφάλια κομμένα κατά το ήμισυ
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε δαχτυλίδια ½ ιντσών
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

Παρασκευή:

Βήμα 1: Βάλτε το ξύδι, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε τα jalapeños σε ένα μικρό μπολ ή βάζο και ρίξτε από πάνω άλμη. Αφήστε να καθίσει μέχρι να κρυώσει, ή τουλάχιστον για 1 ώρα.

Βήμα 2 : Τα τουρσί jalapeños μπορούν να γίνουν 1 εβδομάδα νωρίτερα. Καλύψτε και κρυώστε.

Μπρόκολο και ντρέσινγκ

Βήμα 3: Ετοιμάστε μια σχάρα για μέτρια, άμεση φωτιά. Πολτοποιήστε το μισό αβοκάντο, το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα λεμονιού, 5 κ.σ. χυμό λεμονιού, ⅓ φλιτζάνι κόλιανδρο, 4 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. νερό στο μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4: Ρίχνετε το μπρόκολο και το κρεμμύδι με 2 κ.σ. λάδι; αλατοπιπερώνουμε. Ψήστε, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι οι κορώνες του μπρόκολου να ροδίσουν κατά τόπους και τα στελέχη να γίνουν τραγανά, τρυφερά, 5-7 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 5: Χοντροκόβετε το μπρόκολο και το κρεμμύδι. Ρίξτε σε ένα μεσαίο μπολ με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. λάδι; αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 6: Απλώνετε το ντρέσινγκ με ταχίνι σε μια πιατέλα και από πάνω το μείγμα μπρόκολου. Στραγγίστε λίγο από τα τουρσί jalapeños (θα έχετε επιπλέον). Συμπληρώστε το μείγμα μπρόκολου με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μισό αβοκάντο, σουσάμι, στραγγισμένο jalapeños και περισσότερο κόλιανδρο.