Φτιάχνοντας σπιτικές σάλτσες για σαλάτες είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος να αναβαθμίσετε τα γεύματά σας. Ακολουθούν πέντε απλές συνταγές για σάλτσες σαλάτας.
1. Βινεγκρέτ Μουστάρδας
Υλικά:
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μουστάρδα, το ξίδι και το μέλι. Προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
2. Σάλτσα Λεμονιού και Ελαιόλαδου
Υλικά:
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.
3. Κρεμώδη Σάλτσα Γιαουρτιού
Υλικά:
- 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Ιδανικό για σαλάτες με φρέσκα λαχανικά.
4. Σάλτσα με Ταχίνι
Υλικά:
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μέλι
- Νερό για αραίωση
Οδηγίες: Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε νερό μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή υφή. Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με σαλάτες με βραστά λαχανικά.
5. Βινεγκρέτ Βαλσάμικου
Υλικά:
- 3 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες: Ανακατέψτε το ξίδι με τη μουστάρδα, προσθέστε το ελαιόλαδο σταδιακά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Απολαύστε τις σαλάτες σας με αυτές τις εύκολες και γευστικές σάλτσες!