Αν ψάχνετε κάτι υγιεινό να φάτε στη δουλειά σας ή το βράδυ πριν να κοιμηθείτε, σας έχουμε τη λύση! Προτιμήστε μία υγιεινή σαλάτα με πλούσια διατροφική αξία. Προσθέστε σε αυτήν πράσινα λαχανικά και πολλά μυρωδικά για να εμπλουτιστεί το φαγητό σας με ποικίλα αρώματα. Αν πιστεύετε ότι δεν θα σας ενθουσιάσει, κάνετε λάθος καθώς μπορείτε να δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο dressing με μουστάρδα και κάπαρη που θα σας ξετρελάνει!
Καλοκαιρινή σαλάτα
Συστατικά:
150 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
160 γραμμάρια πράσινα φασόλια κομμένα
160 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
3 αυγά
160 γρ μαρούλι, χοντροκομμένο σε κομμάτια
Για το dressing:
1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι μηλίτη
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένo
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Μέθοδος:
ΒΗΜΑ 1
Βράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα αυγά σε άλλο τηγάνι για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό και μετά τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στη μέση.
ΒΗΜΑ 2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μεγάλο μπολ με μαύρο πιπέρι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύουμε τα ζεστά λαχανικά στο dressing για να επικαλυφθούν, μετά προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε τα όλα μαζί. Σερβίρουμε σε πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.