Δημιουργήστε ένα πολύ γρήγορο και εύκολο ριζότο! Είναι η απόλυτη συνταγή για κάποιον που βιάζεται να φάει ή, ακόμη και για ένα φοιτητή που δεν θέλει ξοδεύει χρόνο στην κουζίνα! Δοκιμάστε αυτό το ριζότο ντομάτας!
Ριζότο με ντομάτα
Συστατικά συνταγής:
- 250 γρ ρύζι ριζότο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 γρ βούτυρο
- 250 ml ζωμός λαχανικών
- 500 ml πολτός ντομάτας
- 500 γρ ντοματίνι τσέρι
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα μπάλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- τριμμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους)
- ψιλοκομμένο βασιλικό, για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Ρίξτε το ρύζι, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στα μικροκύματα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και ντοματοπολτό και στη συνέχεια συνεχίστε να μαγειρεύετε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε καλά και ανακατέψτε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Ψήστε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για άλλα 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να μαλακώσουν οι ντομάτες.
ΒΗΜΑ 2: Αφήστε το ριζότο να χαλαρώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε κατευθείαν από το μπολ.