Συνήθως πριν ή μετά από μια περίοδο κραιπάλης με φαγητό πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν για λίγο αποχή από το κρέας, τα γλυκά και άλλα που θεωρούνται παχυντικά. Κάποιοι ωστόσο δεν αντέχουν ούτε στην ιδέα μερικών ημερών νηστείας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η αποχή από το κρέας μπορεί να λειτουργήσει πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό. Και αν δεν έχεις πειστεί ακολουθούν επτά λόγοι που ίσως σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να το ρίξεις στο ψάρι και στη χορτοφαγία, έστω και για ένα μικρό διάστημα.
Απώλεια βάρους
Οι άνθρωποι κατά μέσο όρο μπορούν να χάσουν περίπου 4,5 κιλά αν σταματήσουν να τρώνε κρέας, σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου George Washington στις ΗΠΑ. Μια άλλη μελέτη, που αφορούσε τους βουδιστές μοναχούς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χορτοφαγία μειώνει τον δείκτη μάζας του σώματος.
Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής
Το να γίνεις χορτοφάγος μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και την πίεση του αίματος.
Λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη
Μια μελέτη βρήκε ότι όσοι είναι τακτικοί καταναλωτές όλων των ειδών κρέατος έχουν 29% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη.