Διατροφή

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας
Σάντουιτς reuben: Corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και dressing σε ψωμί σίκαλης. Η συνταγή της επιτυχίας για ένα εντυπωσιακό σάντουιτς με ιστορία πλέον των 100 ετών!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ορισμένοι εντοπίζουν την προέλευσή του στο ντελικατέσεν του Ρούμπεν στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο Άρθουρ Ρούμπεν δημιούργησε ένα σπέσιαλ σάντουιτς για μια από τις κορυφαίες συμπρωταγωνίστριες του Τσάρλι Τσάπλιν το 1914. Μια άλλη ιστορία προέλευσης παραπέμπει σε έναν πελάτη, τον Ρούμπεν Κουλακόφσκι. Λέγεται ότι είχε παραγγείλει ένα σάντουιτς με μοσχάρι και ξινολάχανο στο ξενοδοχείο Blackstone, στην Ομάχα. Όπως και νά’χει, ένα καλό reuben πρέπει να είναι γεμάτο και μάλιστα να ξεχειλίζει από υλικά.


Φτιάξτε το δικό σας ρώσικο dressing ή αγοράστε το από το κατάστημα. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αρκετή ποσότητα. Λειτουργεί σαν την τέλεια «κόλλα» για να κολλήσετε αυτό το επικό σάντουιτς. Το reuben είναι πραγματικά κλασικό…και για έναν πολύ καλό λόγο. Τα συνήθη συστατικά είναι: corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και ρωσικό dressing. Χρησιμοποιείται πάντα ψωμί σίκαλης και συνήθως ψήνεται στη σχάρα. Το αρχικό σάντουιτς λέγεται ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900!

Συστατικά για σάντουιτς reuben

  • 8 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 4 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 γ. ρώσικο dressing
  • 8 φέτες ελβετικό τυρί
  • 350 γρ. corned beef
  • ξυνολάχανο

Για το ρωσικό dressing

  • 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. χρένο
  • 2 κουτ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. πάπρικα
  • Αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βουτυρώνουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού. Από την πλευρά που δεν έχει βούτυρο, απλώστε σε κάθε φέτα ρωσικό dressing. Από πάνω τοποθετήστε το μισό από τις φέτες με τυρί, κορν μοσχάρι και ξινολάχανο. Καλύψτε κάθε σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες, με την πλευρά του ντρέσινγκ προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε ένα σάντουιτς στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, 3 λεπτά ανά πλευρά.

Για το ρώσικο dressing, τα πράγματα είναι απλά. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το χρένο, το Worcestershire, τη ζάχαρη και την πάπρικα μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε κατά το δοκούν και απολαύστε. Όπως αναφέρθηκε, ακόμη και το dressing Thousand Islands αποτελεί καλή εναλλακτική. Ωστόσο, η homemade έκδοση υπερέχει στα σημεία.