Διατροφή

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών
Το Ratatouille είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο της Προβηγκίας που ξεχειλίζει από γεύση και είναι ιδανικό για την προβολή των φρέσκων προϊόντων της καλοκαιρινής περιόδου.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το Ratatouille είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο της Προβηγκίας που ξεχειλίζει από γεύση και είναι ιδανικό για την προβολή των φρέσκων προϊόντων της καλοκαιρινής περιόδου. Αυτό το νόστιμο στιφάδο λαχανικών είναι χορταστικό και απίστευτα ευέλικτο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή ρατατούιγ που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.


Συστατικά:

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέστε τη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  4. Προσθέστε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα λαχανικά.
  5. Ρίξτε μέσα το κουτάκι με τις ντομάτες σε κύβους, το ξερό θυμάρι, τη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρατατούιγ να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  7. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά και ενωθούν οι γεύσεις, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  8. Δοκιμάστε το ρατατούιγ και προσαρμόστε τα καρυκεύματα αν χρειάζεται.
  9. Σερβίρετε το ρατατούιγ ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο ​​βασιλικό.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και γευστικό ρατατούιγ μόνο του ή ως συνοδευτικό με ψωμί, ζυμαρικά ή ψητό κρέας. Καλή όρεξη!