Διατροφή

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα

Ραγού με κολοκυθάκια: Ένα κλασικό πιάτο γεμάτο γεύση για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα
Ραγού με κολοκυθάκια: Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών.

Είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος η ανεύρεση του κατάλληλου πιάτου που θα ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια. Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε σήμερα κι έχετε λίγο μοσχάρι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Το ραγού με κολοκυθάκια, είναι ένα φαγητό, που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Είναι επίσης αρκετά θρεπτικό, καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες του βόειου κρέατος με εκείνες των λαχανικών. Επομένως, ένα από τα γεύματα της εβδομάδας μπορεί να είναι γευστικό και υγιεινό την ίδια στιγμή. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να πείσετε και τα μικρά σας να δοκιμάσουν, ακόμη και αν δεν λατρεύουν τα λαχανικά.

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500-700 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 450 γρ. κολοκυθάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμό βοδινού
  • 20 γρ. πελτέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. τοματακι κονκασέ
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγο πράσο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο μπαχάρι
  • Λίγο κανέλα

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους
  • Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά
  • Το αφήνουμε για 2 λεπτά και έπειτα το σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τον μαϊντανό, το πράσο και τα μπαχαρικά
  • Αφού βράσει για 15 περίπου λεπτά, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο
  • Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια το κρέας με το ζωμό του και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα

Έτοιμο το ραγού μας. Σερβίρουμε στα πιάτα και το αφήνουμε να «κάτσει» για 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Υπέροχο; Είναι από τις ωραιότερες συνταγές με μοσχάρι και κολοκυθάκια. Ίσως όχι η πιο εύκολη, αλλά σίγουρα από τις πιο εύγευστες. Καλή σας όρεξη!