Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου. Κάθε λεπτομέρεια αυτού του κοινωνικού event έχει γίνει γνωστή, συμπεριλαμβανόμενου του Quiche της Στέψης. Πρόκειται για ένα ιστορικό πιάτο, που συντρόφευσε την Στέψη και της Βασίλισσας Ελισάβετ το μακρινό 1953. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι γαστρονομίας και στην επερχόμενη τελετή στην οποία θα στεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα. Οι βασιλιάδες μοιράστηκαν τη συνταγή της επιλογής τους για την ανοιχτή ψημένη αλμυρή τάρτα που περιέχει ένα μείγμα από σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.
Το κις της στέψης
Ζύμη
- 125 γρ αλεύρι απλό
- Μια πρέζα αλάτι
- 25 γρ βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
- 25 γρ λαρδί
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- Ή 1 x 250 γραμμάρια έτοιμη ζύμη με κρούστα
Γέμιση
- 125 ml γάλα
- 175 ml διπλή κρέμα
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
- 180 γρ σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο
- 60 γρ μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια
Οδηγίες παρασκευής
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα μαζί με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν τριμμένη φρυγανιά.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ενώνουμε τα υλικά σε μια ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
- Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 χιλιοστών.
- Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Στρώνουμε τη θήκη της ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτουμε τα φασόλια και ψήνουμε τυφλά για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τους κόκκους.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C.
- Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
- Σκορπίζουμε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήνουμε στα τυφλά, ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
- Εάν απαιτείται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να εξασφαλίσετε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένη, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τη θήκη ζαχαροπλαστικής.
- Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.