Αν η πρωτεΐνη πρέπει να μπει στη ζωή σας για διατροφικούς λόγους και τα προϊόντα που τα περιέχουν δεν σας είναι ανεκτά, υπάρχει τρόπος να καταφέρετε να τα φάτε ευχάριστα. Αν για παράδειγμα το σπανάκι, την κινόα και το αυγό δεν μπορείτε να τα βάλετε στο στόμα σας, μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί αλεσμένα. Όταν ομογενοποιηθούν μαζί με άλλα υλικά θα υπερκαλύψουν σίγουρα την γεύση αυτών που δεν σας αρέσουν. Η παρακάτω συνταγή που θα σας δοθεί είναι μια τέτοια συνταγή και δεν μένει τίποτα άλλο παρά μόνο να τη φτιάξετε.
Η προετοιμασία της συνταγής είναι 10 μόλις λεπτά και το μαγείρεμα χρειάζεται 50 λεπτά για να σερβιριστούν 4 άτομα. Δοκιμάστε αυτό το ψήσιμο με κινόα, σπανάκι και αυγό για ένα πλούσιο χορτοφαγικό δείπνο χωρίς γλουτένη και πλούσιο σε πρωτεΐνη. Μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε ότι έχει περισσέψει και την επόμενη μέρα που είναι το ίδιο νόστιμη.
Τα συστατικά που πρέπει να αγοράσετε είναι:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 8 αυγά
- 310 ml (1 ¼ φλιτζάνι) άπαχο γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο ( κατά προτίμηση φρέσκο)
- 120 γραμμάρια (4 φλιτζάνια) σπανάκι, χοντροκομμένο, συν επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα (βάση της συνταγής της συσκευασίας)
- 1 πρέζα πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- 50 γρ (1/2 φλιτζάνι) τριμμένο τυρί με μειωμένα λιπαρά
- 200 γραμμάρια ντοματίνια
- Αγνό παρθένο ελαιολάδου
- Μεγάλη σαλάτα για συνοδευτικό σερβίρισμα
Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε είναι:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C με 160°C. Ρίξτε ελαιόλαδο σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκατοστών και ανακινήστε το γύρω-γύρω για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέστε κινόα και σπανάκι στο ταψί και περιχύστε το μείγμα των αυγών, ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, πασπαλίστε με τυρί και ψήστε το ακάλυπτο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ψεκάζετε με ελαιόλαδο. Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σερβίρετέ το με επιπλέον φύλλα σπανακιού και ντομάτες και μια μεγάλη σαλάτα.
Έχετε στο νου σας ότι η κινόα μπορεί να αντικατασταθεί με μαγειρεμένο καστανό ρύζι. Για ευκολία στο σερβίρισμα, μπορείτε να το ψήσετε σε μια φόρμα που χρησιμοποιείτε για κέικ στα 20 εκατοστά.