Έχεις βαρεθεί να μαγειρεύεις όλο τα ίδια και τα ίδια; Σου έχουμε τη λύση! Αν ψάχνεις μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια, μπορείς να φτιάξεις σπαγγέτι alla puttanesca! Η συνταγή ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη Νάπολη στα μέσα του 20ου αιώνα κι έγινε ευρέως γνωστή, κι όχι άδικα! αποτελεί το απόλυτο μεσογειακό πιάτο, αφού η σάλτσα του περιέχει ντομάτες, ελιές, κάπαρη, μυρωδικά, αλλά και ψάρι! Η καλύτερη επιλογή ζυμαρικών που μπορεί να γίνει είναι τα μακαρόνια σπαγγέτι. Ξεκινήστε να δημιουργείτε αυτό το υπέροχο πιάτο και θα δείτε ότι, εκτός από οικονομικό γεύμα, η γεύση του είναι αποθεωτική!
Σπαγγέτι puttanesca : Ένα ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις!
Υλικά συνταγής:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 5 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
- 120γρ. μαύρες ελιές
- 2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- 300 γρ. σπαγγέτι ( ή το αγαπημένο σας είδος ζυμαρικών)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Φύλλα βασιλικού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και τηγανίζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι, αν χρησιμοποιούμε, και μαγειρεύουμε για ένα ακόμη λεπτό.
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις αντζούγιες, τις ελιές και την κάπαρη στο κρεμμύδι, σιγοβράζουμε απαλά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα νερό αλατισμένο. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίζουμε και χύνουμε με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.
- Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού για ένα δώσουμε περισσότερο άρωμα
Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Το μόνο που μένει είναι να το απολαύσουμε!!!