Η πλειονότητα των ψωμιών που πωλούνται σήμερα παρασκευάζονται από εξευγενισμένοσιτάρι , το οποίο έχει αφαιρεθεί από τις περισσότερες ίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων .
Ψωμί Oopsie
- Το ψωμί Oopsie είναι ένα από τα απλούστερα και πιο δημοφιλή ψωμιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες .
- Μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από αυγά, τυρί κρέμα και αλάτι, αν και μερικές συνταγές προσθέτουν περισσότερα συστατικά.
- Το ψωμί Oopsie χρησιμοποιείται ευρέως ως υποκατάστατο του ψωμιού σίτου και είναι νόστιμο ως κουλούρι για μπιφτέκια ή σερβίρεται με γαρνίρισμα.
- Είναι εύκολο να φτιαχτεί, περιέχει μόνο λίγα συστατικά και έχει νόστιμη γεύση.
Ψωμί του Ιεζεκιήλ
- Το ψωμί του Ιεζεκιήλ είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψωμιά.
- Είναι κατασκευασμένο με διάφορους τύπους σπόρων και οσπρίων, όπως σιτάρι, κεχρί, κριθάρι, όλυρα, σόγια και φακές.
- Οι κόκκοι αφήνονται να βλαστήσουν πριν από την επεξεργασία, επομένως περιέχουν χαμηλότερες ποσότητες επιβλαβών αντιθρεπτικών συστατικών .
- Αυτό καθιστά το ψωμί πολύ πιο θρεπτικό και εύπεπτο.
Τορτίγες καλαμποκιού
- Οι τορτίλες μπορούν να παρασκευαστούν είτε με σιτάρι είτε με καλαμπόκι .
- Οι τορτίγες καλαμποκιού είναι χωρίς γλουτένη αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , καθιστώντας τις μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που είναι ευαίσθητα στη γλουτένη.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια καλαμποκιού σε σάντουιτς, περιτυλίγματα, μπιφτέκια, πίτσες ή απλά με γαρνίρισμα όπως βούτυρο και τυρί.
- Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας τορτίγες καλαμποκιού, καθώς περιέχουν μόνο δύο συστατικά: νερό και ένα αλεύρι Μεξικού που ονομάζεται Masa Harina .
Ψωμί σίκαλης
- Το ψωμί σίκαλης είναι φτιαγμένο από σίκαλη, ένα είδος κόκκου που σχετίζεται με το σιτάρι.
- Είναι πιο σκούρο και πυκνότερο από το κανονικό ψωμί, καθώς και πολύ υψηλότερο σε φυτικές ίνες .
- Το ψωμί σίκαλης προκαλεί χαμηλότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα από το ψωμί σίτου. Ωστόσο, έχει επίσης μια ισχυρότερη, πιο μοναδική γεύση που μπορεί να είναι μια επίκτητη γεύση .
- Μερικά ψωμιά σίκαλης παρασκευάζονται με ένα μείγμα σίκαλης και σιταριού, οπότε είναι λίγο πιο ελαφριά και έχουν μια ήπια, γλυκιά γεύση.