Διατροφή

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα

Ψωμί τοστ: Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί τοστ εύκολα και γρήγορα
Ψωμί τοστ: Θέλετε να μυρίσει ψωμί στο σπίτι, αλλά και να απολαμβάνετε φρεσκοψημένο ψωμάκι στο τοστ σας καθημερινά; Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας και καλή σας απόλαυση!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μπορεί να αναζητάς κάθε μέρα τη γεύση ενός ζεστού και απολαυστικού ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς σου, αλλά πώς θα ένιωθες αν το ετοίμαζες εσύ η ίδια; Πρόσθεσε τώρα στη ζωή σου την αρτοποιία και γίνε όσο πιο δημιουργική μπορείς! Διάβασε, παρακάτω, την πιο νόστιμη συνταγή για ψωμί του τοστ και δε θα χάσεις! Αυτή η εξαιρετικά εύκολη συνταγή θα καθοδηγήσει ακόμη και τους πιο αρχάριους αρτοποιούς ψωμιού να δημιουργήσουν ένα σπιτικό λευκό ψωμί που είναι μαλακό, τρυφερό και ιδανικό για παρασκευή σάντουιτς.


Εύκολη συνταγή για ψωμί του τοστ

Υλικά συνταγής:

  • 2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο (2 1/4 κ.γ.) ξηρή μαγιά
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ψυγμένο ελαφρώς
  • 2 κ. γ. Αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • 1 μεγάλο αυγό

Παρασκευή ψωμιού:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το ζεστό νερό, τη κρυσταλλική ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη και να απομακρυνθεί από τις πλευρές του μπολ. Καθαρίζουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα μας, την αλευρώνουμε ελαφρώς και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 8 λεπτά, ή συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με ένα μίξερ βάσης μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος. Αφήνουμε να φουσκωθεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 με 1 ½ ώρες.

  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε σε μια επίπεδη, ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια. Ισιώνουμε απαλά σε ένα μεγάλο κύκλο και, στη συνέχεια, τραβάμε προς τα μέσα μια άκρη υπό γωνία τα 2/3 . Πιέζουμε προς τα κάτω τις αρθρώσεις μας. Τραβάμε την άλλη άκρη υπό γωνία, επικαλύπτοντας την άλλη άκρη, για να δημιουργήσουμε ένα ψηλό τρίγωνο. Πιέζουμε ξανά τις αρθρώσεις μας. Τυλίγουμε με έναν πλάστη ξεκινώντας από το λεπτότερο σημείο, φροντίζοντας να πιέσουμε για να σφραγίσουμε τις άκρες μετά από κάθε στροφή.
  • Τοποθετούμε τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να καθίσει μέχρι να φουσκωθεί περίπου 1″ πάνω από την άκρη του ταψιού.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και πασπαλίζουμε με αλάτι. Αλείφουμε το πάνω μέρος του καρβελιού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 35-40 λεπτά.