Διατροφή

Ψωμί μπύρας συνταγή: Αρωματικό ψωμί μπύρας με σκόρδο και δεντρολίβανο

Ψωμί μπύρας συνταγή: Αρωματικό ψωμί μπύρας με σκόρδο και δεντρολίβανο
Ψωμί μπύρας συνταγή: Το ψωμί αυτό χρησιμοποιεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, βούτυρο, φρέσκο ​​σκόρδο, δεντρολίβανο και pilsner, αναζωογονητική παλ lager με ελάχιστη πικράδα λυκίσκου που προέρχεται από την Τσεχία.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μπύρα στο ψωμί; Ναι παρακαλώ! Τρυφερό και μυρωδάτο, το ψωμί μπύρας με σκόρδο και δενδρολίβανο παρασκευάζεται με pilsner. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ένα ζεστό μπολ με τσίλι ή μια συναρπαστική βάση για σπιτικό τοστ με αβοκάντοΤο ψωμί αυτό χρησιμοποιεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, βούτυρο, φρέσκο ​​σκόρδο, δεντρολίβανο και pilsner, αναζωογονητική παλ lager με ελάχιστη πικράδα λυκίσκου που προέρχεται από την Τσεχία. Είναι ένα γευστικό ψωμί που φτιάχνεται εξαιρετικά γρήγορα και δεν θέλει πολλά υλικά. Μπορείτε να ψήσετε ένα καρβέλι σε λιγότερο από μία ώρα για να το σερβίρετε με ένα πλούσιο δείπνο. 


Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι :

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν ακόμη λίγο για το ταψί
  •  1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  •  2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  •  2 κρεμμύδια, τα άκρα κομμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
  • 1 κουτάκι μπύρας pilsner σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση: 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.  
  • Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.  
  • Από πάνω ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με μια λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα και ανακατέψτε το καλά.  
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο στο αλεύρι και ανακατέψτε με τη λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  • Ρίχνουμε την μπύρα πάνω από το μείγμα του αλευριού.  Ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  • Με την λαστιχένια σπάτουλα βάλτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. 
  • Απλώνουμε το κουρκούτι έτσι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο ταψί, γεμίζοντας όλες τις γωνίες και ισιώνοντας την κορυφή.
  • Ψήστε το ψωμί για  35 με 40 λεπτά.  Είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από μέσα και το πάνω μέρος και τα πλαϊνά έχουν χρυσαφί χρώμα.
  • Τέλος, αφήστε το ψωμί να κρυώσει για 30 λεπτά.  

Τώρα είναι έτοιμο να το σερβίρετε και να το απολαύσετε! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!