Διατροφή

Ψωμί με σόδα – 6 υλικά, πανεύκολη εκτέλεση και υπέροχη γεύση [vid]

Ψωμί με σόδα – 6 υλικά, πανεύκολη εκτέλεση και υπέροχη γεύση [vid]
Με βούτυρο και μαρμελάδα, με ένα ωραίο μπολ ζεστή σούπα ή ακόμα και με στιφάδο τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα ιρλανδικά φαγητά τα απολαμβάνετε καλύτερα τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πραγματικά υγιεινά και αποτελούν την επιτομή του comfort food. Άλλωστε, το ιρλανδικό φαγητό είναι γνωστό ότι παρηγορεί, ειδικά μετά από μια κουραστική, κρύα μέρα. Και το ιρλανδικό ψωμί με σόδα δεν αποτελεί εξαίρεση.


Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ιρλανδικού ψωμιού σόδας είναι μαγεία. Και ίσως το καλύτερο μέρος του είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξετε. Είναι μια απλή μέθοδος ανάμειξης και ψησίματος που δεν περιλαμβάνει πολλά άλλα βήματα. Με βούτυρο και μαρμελάδα, με ένα ωραίο μπολ ζεστή σούπα ή ακόμα και με στιφάδο τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική.

Εδώ είναι όλα τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

  • 280 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 180 γρ. απλό αλεύρι
  • 3/4 φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψωμί σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εδώ είναι η απλή μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C
  • Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε μέσα το ξινόγαλο – γιαούρτι. Η ζύμη σας πρέπει να γίνει μαλακή και ελαφρώς κολλώδης
  • Στρώστε ένα ταψί με βούτυρο και βάλτε τη ζύμη σας στη φόρμα
  • Ψήνετε στη μέση του φούρνου σας για 40 λεπτά
  • Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από την φόρμα και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα

Και μια παραλλαγή του μπορείτε να δείτε εδώ: