Διατροφή

Ψωμί κολοκύθας: Ένα θρεπτικό ψωμί με αντιοξειδωτική δράση και υπέροχη γεύση

Ψωμί κολοκύθας: Ένα θρεπτικό ψωμί με αντιοξειδωτική δράση και υπέροχη γεύση
Ψωμί κολοκύθας: Η κολοκύθα αποτελεί ένα λαχανικό, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες, Α και Β καροτένιο. Είναι αρκετά θρεπτική κι έχει ελάχιστες θερμίδες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχεις βαρεθεί τα δημητριακά και τις φρυγανιές που τρως για πρωινό; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την απόλυτη χειμωνιάτικη συνταγή… Ψωμί κολοκύθας!!! Η κολοκύθα αποτελεί ένα λαχανικό, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Είναι αρκετά θρεπτική κι έχει ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, χάρη στο Α και Β καροτένιο που περιέχει, έχει αντιοξειδωτική δράση. Χάρη σε όλα τα παραπάνω, συμβάλλει θετικά στο καρδιακό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Επομένως, η κολοκύθα αποτελεί ένα από τα πιο ιδανικά λαχανικά που μπορείς να εντάξεις στην ισορροπημένη διατροφή σου.


Ξεκίνα από το ψωμί κολοκύθας

Υλικά συνταγής:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως για γλυκό
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ. γλ. μπαχάρι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας ( είτε τον φτιάχνεις εσύ ή από κονσέρβα)
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι ζαχαροκάλαμο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το ελαιόλαδο και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά.
  5. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 45 έως 50 λεπτά.

Για να δεις αν είναι έτοιμο, τοποθέτησε μία οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι , κι αν βγει στεγνό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το ψωμί μας έχει πλέον ολοκληρωθεί. Μπορείς να το γευτείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας: είτε για πρωινό, είτε για απογευματινό. Συνόδεψέ το με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. Θα δεις και μόνη / -ος σου ότι η γεύση και η μυρωδιά του ψωμιού είναι πεντανόστιμη. Καλή απόλαυση!!!