Γλυκό και τραγανό συνοδευτικό, αντί για τηγανητές πατάτες. Μια εύκολη συνταγή, για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του, ενώ, παράλληλα, θα πάρετε τα θρεπτικά συστατικά του καρότου, του μελιού και την υπέροχη γεύση της παρμεζάνας.
Υλικά
- 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα
- 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγο τσίλι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο, κόψτε τα καρότα και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Βήμα 2ο
Προσθέστε την παρμεζάνα, το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι στα καρότα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν.
Βήμα 3ο
Ψήστε μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και το τυρί να ροδίσει και να γίνει τραγανό, 25 έως 30 λεπτά.
Βήμα 4ο
Περιχύστε ομοιόμορφα με μέλι και τσίλι.