Διατροφή

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Ψάρι συνταγή: Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa
Ψάρι συνταγή: Το λαβράκι χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι. Όμως τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των "καλών λιπαρών".

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το λαβράκι είναι από τα πιο διάσημα ψάρια, καθώς το κρέας του έχει εξαιρετική ποιότητα και νοστιμιά. Χαρακτηρίζεται ως λιπαρό ψάρι, παρ’ όλα αυτά τα ω-3 λιπαρά που περιέχει ανήκουν στην κατηγορία των “καλών λιπαρών”. Αξίζει επίσης να γνωρίζεις πως οι πρωτινές και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ισοδυναμούν με αυτές τους κρέατος. Επομένως είναι καλό να το εντάξεις στη διατροφή σου.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 jalapeño, κομμένο σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το μάνγκο σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τον κόλιαντρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ για να φτιάξετε τη σάλτσα μάνγκο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα λαβράκι και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα λαβράκι με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  5. Γυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Βγάζουμε το λαβράκι από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  7. Σερβίρετε το ψημένο σε τηγάνι λαβράκι με μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλσα μάνγκο από πάνω.
  8. Γαρνίρετε με επιπλέον κόλιαντρο και μια σφήνα λάιμ αν θέλετε.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται καλύτερα ζεστό και φρέσκο. Ο συνδυασμός της τραγανής επιδερμίδας του λαβράκι και της γλυκιάς και πικάντικης σάλσας μάνγκο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Απολαύστε αυτό το ελαφρύ και γευστικό πιάτο με θαλασσινά για μια γεύση από τις τροπικές περιοχές στο σπίτι σας.