Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να απολαύσετε μια ποικιλία από νόστιμες και θρεπτικές επιλογές ψαριών. Τα ψάρια δεν είναι μόνο μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, αλλά και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές ψαριών που είναι ευρέως διαθέσιμες και κατάλληλες για κατανάλωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ψάρια το καλοκαίρι
- Σολομός: Ο σολομός είναι μια δημοφιλής επιλογή ψαριού όλο το χρόνο και μπορεί να απολαμβάνεται φρέσκος ή ψητός στη σχάρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχει πλούσια γεύση και αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης D και πρωτεΐνης.
- Τόνος: Ο τόνος είναι ένα άλλο ευέλικτο ψάρι που μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, στο φούρνο ή να καταναλωθεί σε σαλάτες και σάντουιτς. Επιλέξτε φρέσκο ή κατεψυγμένο τόνο.
- Πέστροφα: Η πέστροφα είναι ένα ψάρι του γλυκού νερού που αφθονεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Έχει μια λεπτή και καρυδινή γεύση και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να καπνιστεί ή να ψηθεί στο φούρνο. Η πέστροφα του ουράνιου τόξου και η πέστροφα του ρυακιού είναι κοινές ποικιλίες.
- Μπακαλιάρος: Ο μπακαλιάρος είναι ένα λευκό ψάρι με ήπια γεύση που είναι ευρέως διαθέσιμο και ευέλικτο. Μπορεί να ψηθεί, να ψηθεί στο γκριλ ή να χρησιμοποιηθεί σε μαγειρευτά ψάρια και σούπες. Επιλέξτε βιώσιμες επιλογές μπακαλιάρου, όπως ο μπακαλιάρος του Ειρηνικού ή ο μπακαλιάρος του Ατλαντικού.
Όταν αγοράζετε ψάρια, είναι σημαντικό να επιλέγετε βιώσιμες και υπεύθυνα προμηθευόμενες επιλογές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης διαθεσιμότητας των αποθεμάτων ψαριών. Επιπλέον, να ακολουθείτε πάντα τις κατάλληλες τεχνικές αποθήκευσης και μαγειρέματος για να διασφαλίζετε την ασφάλεια των τροφίμων.
Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τοπικούς οδηγούς θαλασσινών ή αξιόπιστες πηγές για να καθορίσετε τις καλύτερες επιλογές ψαριών με βάση την τοποθεσία σας και να γνωρίζετε τυχόν εποχικούς περιορισμούς ή συστάσεις.