Διατροφή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή

Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Μια απλή και γευστική συνταγή
Ψάρι με σκόρδο και λεμόνι: Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.

Το ψάρι είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό συστατικό που μπορεί να παρασκευαστεί με αμέτρητους νόστιμους τρόπους. Μια ιδιαίτερα απολαυστική συνταγή είναι το ψάρι με λεμόνι με σκόρδο, ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και ξεχειλίζει από γεύση. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει τη φυσική γεύση του ψαριού ενώ προσθέτει μια νόστιμη, αλμυρή πινελιά.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (όπως μπακαλιάρος, τιλάπια ή μπακαλιάρος)
  • 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό από ένα λεμόνι, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε μια γευστική μαρινάδα.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο ταψί. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το ψάρι, φροντίζοντας κάθε φιλέτο να έχει καλυφθεί καλά. Αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά ώστε οι γεύσεις να εισχωρήσουν στο ψάρι.
  • Κόβουμε το υπόλοιπο λεμόνι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα φιλέτα ψαριού. Αυτό θα προσθέσει ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών και επιπλέον γεύση καθώς ψήνεται. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  • Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για έντονο χρώμα και πρόσθετη φρεσκάδα. Σερβίρετε το ψάρι με σκόρδο λεμόνι με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

 

Συμβουλές

  • Επιλογή ψαριού: Επιλέξτε φρέσκα, σφιχτά φιλέτα. Τα πιο παχιά φιλέτα όπως ο μπακαλιάρος ή ο μπακαλιάρος λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.
  • Πρόσθετες γεύσεις: Πειραματιστείτε με βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο και προσθέστε μια πινελιά λευκού κρασιού στη μαρινάδα για επιπλέον βάθος γεύσης.
  • Συνδυασμός: Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με ένα τραγανό λευκό κρασί, όπως το Sauvignon Blanc ή το Pinot Grigio.

Το ψημένο ψάρι με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο είναι μια τέλεια συνταγή για ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα που είναι απλό στην προετοιμασία αλλά αρκετά εντυπωσιακό για ένα δείπνο. Απολαύστε τον ιδανικό συνδυασμό σκόρδου και λεμονιού, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του ψαριού.