Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Υπάρχει, άραγε, κάτι καλύτερο από σολομό; Η απάντηση είναι όχι! Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με σολομό και noodles. Αποτελεί μία κινέζικη συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει λόγω των μπαχαρικών της και του τζίντζερ που περιέχει!
Σολομός με noodles και τζίντζερ
Συστατικά
- 100 γρ. χυλοπίτες ολικής αλέσεως
- 1 ½ κουταλάκι miso
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 φιλέτα άγριου σολομού χωρίς πέτσα
- 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
- 30 γρ τζίντζερ κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λωρίδες
- 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 160 γρ baby σπανάκι
Μέθοδος:
ΒΗΜΑ 1: Βάζετε τα noodles σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε με βραστό νερό και τα αφήνετε στην άκρη να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε τη σχάρα σε μέτρια και τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στη σχάρα. Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού miso με το ξύδι, την πάπρικα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Απλώστε πάνω από τον σολομό και ψήστε στη σχάρα για 6-8 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίσει και να ψηθεί.
ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά το τζίντζερ, το πιπέρι και το πράσο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Στραγγίζετε τα noodles, κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε με το υπόλοιπο miso.
ΒΗΜΑ 3: Προσθέστε τα στραγγισμένα noodles, το υγρό miso και το σπανάκι στο γουόκ και ανακατέψτε τα στη φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Τοποθετήστε σε πιάτα, προσθέστε το σολομό και τυχόν χυμούς και σερβίρετε.