Φτιάξτε αυτές τις καλοκαιρινές συνταγές για πρωινό σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Αυτά τα πιάτα αναδεικνύουν τα εποχιακά προϊόντα όπως ντομάτα, αβοκάντο, μούρα και σπανάκι για να σας προσφέρουν φωτεινές και γευστικές επιλογές για το πρωινό σας γεύμα. Ας δούμε παρακάτω μια χορταστική συνταγή, που χρησιμοποιεί τη βρώμη λίγο διαφορετικά.
Συστατικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- 45 γρ. πλήρως μαγειρεμένο λουκάνικο κοτόπουλου (1/2 λουκάνικο)
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ⅓ φλιτζάνι φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός και/ή κόλιανδρος
- ½ φλιτζάνι ρόκα συσκευασμένη
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι, φρυγανισμένο
- 1 μεγάλη φέτα λεμονιού
Κατευθύνσεις
- Ζεσταίνουμε 1 κουτ. λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, περίπου 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε το ζωμό να πάρει βράση σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε βρώμη και αλάτι. μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει η βρώμη και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών, περίπου 5 λεπτά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο σε κέρματα. Ανακατέψτε το λουκάνικο, τις ντομάτες και τα βότανα στο μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Από πάνω με ρόκα και κουκουνάρι. περιχύστε με το υπόλοιπο 1 κουτ. λάδι. Σερβίρουμε με φέτα λεμονιού, αν θέλουμε.
Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε το κουκουνάρι, μαγειρέψτε σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 2 έως 4 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.